lördag 14 april 2012

Mörka onsdag...

Matte orkade tyvärr inte skriva något i onsdags... då var hon för skärrad och ledsen.
Strax före lunch släcktes två liv på gården. Både Örvar och Martin Bell fick gå till de evigt gröna ängarna. Vår snälla hovslagare tog på sig att hjälpa till och stå med dem, då deras liv släcktes. Matte klarade inte av detta. Baksidan av att vara djurägare.  Tack o lov finns det människor som ställer upp då mattar och hussar inte orkar vara med själv.  Stort tack till dig Torsten!!

R I P 

Örvar frá Rangarvallasyslu  

*1980 + 2012
e: Tvistur frá Midey
ue: Sokki frá Yxahrygg




R I P

Martin Bell

*2005  + 2012
e: Marwin 
ue: Falleur










Nu har två dagar passerat och matte har hämtat sig. Stallet har städats ur och tillhörigheter har tvättats och satts ut på annons eller packats undan.

Matte provrider många olika hästar nu, för att vara säker på att inte förhasta sig. Bla denna stora Isabellvalack som står uppe i Umeå.

Idag har det anlänt ett litet isabellsto som Matte ska prova under två veckor för att se om det blir ett köp. Hon är trevlig på alla sätt. Provridningen hade egentligen inte gått så hurrans bra och det visade sig att hon inte är så mycket riden. Hon är född 2006 och endast skogsriden i två år. Har bra gångarter, något lågställd fram och hög i bak, kan betyda att hon växer lite till...eller...


Freja som hon heter har tagit flytten med ro och var lugn i hagen, hälsade på ponnysarna och sprang runt och ropade lite innan hon snällt började äta av hösilaget. Efter en timme gick matte ut och borstade på henne. Hon ropade hennes namn och hon kom på en gång sedan stod hon som ett ljus när matte borstade henne. När sedan matte gick runt i hagen följde hon henne som en hund. Så social och trevlig. =)

Imorgon ska det provridas på hemmaplan för att testa vad som funkar och inte. Start och stopp är viktigast. 
fortsättning följer....//Ronessa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar