söndag 15 april 2012

Bryta trender

Freja har bott in sig bra och kamradat ihop sig med Coppe och Raisan. Gapigt blir det då de andra tas in för att ridas. Stohejigt i hagen med galopper, bocksprång och galej...
Livlig tjej det där.

En mycket social märr som finner sig i det mesta. Första ridturen igår gick bra. Freja förstår inte riktigt signalerna matte ger och är i det mesta konfunderad, men snäll och försöker göra rätt ändå.
Vid uteritten var det mer spänst i stegen men ofta små stoppar då man kom för nära de läskiga gröna soptunnorna efter vägen i Frejas tycke. Tur vi hade Coppe och Karro med som kunde agera draghjälp.

Soligt och fint var det idag och matte var tvungen att fara på planeringsjobb inför kommande arbetsvecka ett par timmar på fm. Utsläpp och stallgörat hanns med och en stadig frukost. Då matte kom hem igen hade hon besök av sin bror med familj som var uppe för att byta däck inför stundande sommarsäsong.

Idag beslöt sig matte för att kolla av Frejas begreppsnivå vad gäller det gemensamma språket, så det blev longering med gjord och gummisnodd idag och ett enkelt tvådelat bett istället för det tredelade hon hade igår.

Freja fick stå själv i stallet och stod som ett ljus hela tiden, var lite yschlig då benskydden bak skulle på, men det fixades oxå utan några större katastrofer. Freja skötte sig ypperligt vid longeringen och anammade mattes kommandon på en gång, men vid slutet av arbetpasset då matte kollade av hur Freja reagerade för inverkan genom direkt tryck.... kom förklaringen...

Freja bara böjde sin vackra hals och nosade förbryllat på handen som tröck henne i sidan... vad menar du människa tycktes hon säga... Inte konstigt att hon inte förstår vad matte vill med skänklarna, när hon aldrig lärt sig dess betydelse... uj uj uj... vilket arbete som ligger framför oss???   Tur att hon är så gudasnäll...

Nog för att det är ett halvblod det här oxå... men hon är iaf inte brun med bläs... nu är den här iaf gul men hon har bläs... ;)

/// tjalojsan Ronessa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar